Ystävystymisessä yksi asia ylitse muiden – tämä on tärkeintä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ystävyys on ihmisten terveyden kannalta tärkeä asia. Hyvä ystävä hoitaa toisen henkistä hyvinvointia, joka on myös kytköksissä ihmisen fyysiseen hyvinvointiin. The School of Life julkaisi videon ystävyydestä, joka vahvistuu tutkijoiden mukaan haavoittuvaisuuden avulla.

Osa ihmisistä ystävystyy helpommin kuin toiset. Pelkkä sosiaalisuus ei ole avainasemassa ystävystymisessä vaan tärkeämpää on se mitä itsestään antaa toiselle. Avautuminen ja jonkin arkaluontoisen asian paljastaminen auttavat ihmisiä saamaan yhteyden toisiinsa, minkä vuoksi henkilön tulee uskaltaa olla haavoittuvainen luodakseen vahvemman yhteyden ystävään.

Moni ihminen pitää hauskasta seurasta, mutta pitkäaikaiset ystävät syntyvät kuitenkin silloin, kun henkilö uskaltaa paljastaa itsestään jotain. Ihmiset voivat luulla toisten viehättyvän siitä kuinka hyvä joku on työssään, kuinka hauska tai ansioitunut, mutta oikeasti ihmiset kiintyvätkin ja viehättyvät toisissaan asioihin, joista kertominen on vaikeampaa.