Nämä kaksi asiaa pitävät parisuhteen kasassa

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Moni parisuhteen aloittanut saattaa miettiä miten intohimon pystyy pitämään yllä pitkissä parisuhteissa kun niin sanottu kuherruskuukausi tai -vuosi on ohi. Wall Street Journal kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan pitkän parisuhteen salaisuus kätkee sisäänsä vain kaksi asiaa.

Pitkän parisuhteen salaisuus on tutkimuksen mukaan seksi ja puhuminen. Pariskunnat, joilla on hyvä ja vilkas seksielämä, kommunikoivat paremmin keskenään ja ovat onnellisempia. Tutkijat huomasivat, että avainasemassa oli myös hyvän tunnelman luominen ja seksielämän eteen vaivan näkeminen, suuseksi, seksin vaihtelevuus ja säännölliset orgasmit.

Tutkimuksen mukaan onnellisissa parisuhteissa olevista 75 prosenttia miehistä ja 74 prosenttia naisista sanoi kumppanilleen seksin jälkeen rakastavansa toista. 63 prosenttia miehistä ja 55 prosenttia naisista kertoi järjestäneensä treffi-illan sillä taka-ajatuksella, että he saavat varmasti seksiä sen jälkeen.

Mitä enemmän pariskunnat juttelivat toisilleen sitä onnellisempia he olivat ja sitä enemmän he harrastivat seksiä. Mitä vilkkaampi ja parempi seksielämä heillä oli sitä paremmin he keskustelivat. Keskusteleminen ja seksi ovat siis myös yhteydessä toisiinsa, minkä vuoksi onkin erityisen tärkeää pitää niistä kummastakin huolta.