Aamiaismurojen suosio laskussa: ”Liian vaikea aamupala”

Ruoka Terveys · Annukka Heikkilä

Aamiaismurot ovat pitkään olleet monissa perheissä suosittu aamiaisvaihtoehto. Aamiasmurojen suosio on kuitenkin hiipunut vuosi vuodelta, minkä voisi kuvitella johtuvan siitä, että ihmiset ovat alkaneet katsomaan enemmän ravintosisältöjä ja kiinnittämään huomiota lisättyyn sokeriin.

Murojen suosio ei kuitenkaan ole tutkimuksen mukaan johtunut siitä. New York Times kertoo kyselystä, jonka avulla on haluttu selvittää, minkä vuoksi nykynuoret eivät enää syö aamiaismuroja. Kävi ilmi, että yksi suurimmista syistä oli se, että murojen syöminen on liian sotkuista ja näin ollen myös työlästä, koska sen jälkeen tulee siivota.

40 prosenttia kyselyyn vastanneista nuorista oli sitä mieltä, että murot ovat epäkäytännöllinen aamiaisvaihtoehto. He eivät mielummin syö aamiaista ollenkaan, syövät sen ravintolassa tai hakevat sen kahvilasta mukaansa. Sopivia aamiaisvaihtoehtoja olivat nuorten mielestä muun muassa smoothie, voileivät, jogurttiannokset ja puuro.