Lääkäritkin hämmentyivät – kaksosilla eri ihonväri

Terveys · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä vuoden täyttäneet identtiset kaksoset Amelia ja Jasmine ovat todella harvinaiset kaksostytöt ihonvärinsä vuoksi. Tyttäret yllättivät lääkäritkin syntyessään, kun toinen vauvoista olikin vaaleaihoinen ja sinisilmäinen, ja toinen tummaihoinen ja ruskeasilmäinen.

Amelia ja Jasmine olivat näyttäneet ultraäänikuvan perusteella todella samanlaisilta. Lääkärit olivat jopa kertoneet äidille, että heidän täytyy luultavasti merkata vauvat tussilla syntymän jälkeen, että heidät erotetaan toisistaan. Lapset oli kuitenkin yllättävän helppo erottaa kun heistä toinen olikin tummaihoinen ja toinen vaaleaihoinen.

Amelia ja Jasmine ovat Metro-lehden mukaan ainakin Iso-Britanniassa ensimmäiset koskaan syntyneet identtiset kaksoset, joilla on keskenään erilainen ihonväri ja eriväriset silmät. Identtisten kaksosten kasvojen piirteet ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan, minkä lisäksi heillä on kummallakin kiharat tummat hiukset.