Tutkimus: Räppiä kuuntelevilla teineillä muita enemmän seksiä

Terveys · Annika Kela

Rap-musiikkia kuuntelevat teinit harrastavat muita enemmän seksiä ja menettävät neitsyytensä muita aiemmin, väittää tuore yhdysvaltalaistutkimus. Tutkijat myös havaitsivat, että rap-musiikkia kuuntelevat nuoret joivat enemmän alkoholia kuin muut teinit.

Teksasilaisen yliopiston teettämään tutkimukseen osallistui 443 teini-ikäistä koehenkilöä, joista suurin osa oli latino- tai afrikanamerikkalaisnuoria. Vuosia kestänyt tutkimus osoitti, että 12-13 -vuotiaat teinit, jotka kuuntelivat rap-musiikkia yli kolme tuntia päivässä menettivät neitsyytensä muita aiemmin.

Mirror-lehden mukaan tulokset osoittivat, että räppiä kuuntelevat olivat seksuaalisesti aktiivisia jo 14-15-vuotiaina, kun taas muun genren musiikkia kuuntelevat nuoret menettivät neitsyytensä jopa vuosia myöhemmin. Lääkäri Kimberly Johnson-Baker uskoo, että rap-kappaleiden sanoituksilla on vaikutuksia asiaan.

Monien hittikappaleiden sanoituksissa ylistetään seksiä sekä huumeiden ja alkoholinkäyttöä. Johnson-Bakerin mukaan se kannustaa nuoria juomaan alkoholia ja harrastamaan seksiä. Rap-musiikilla on havaittu olevan suurempi vaikutus etenkin etnisen väestön nuoriin.

Lääkäri muistuttaa, että on vanhemmilla on tärkeä vastuu valistaa lapsiaan alkoholin käytöstä ja seksistä. Tutkimuksen tulokset on julkaistu Journal of Adolescent Health -julkaisussa.