Huumekeisari sai Zika-viruksen – lääkärireissu päättyi pidätykseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pahamaineinen huumekeisari Laio Estevao da Silva on pidätetty onnistuneen poliisioperaation seurauksena Brasiliassa. Silvan pidätykseen johtanut operaatio sai alkunsa, kun yksityinen lääkäri ilmoitti viranomaisille Silvan tekemästä yhteydenotosta.

The Sun -lehden mukaan huumepomo oli sairastunut Zika-virukseen ja hän tarvitsi lääkärin apua. Koska rikollinen ei voinut hakeutua sairaalaan, pyysi hän yksityistä lääkäriä vierailemaan hänen luonaan Morro da Mangueiran slummissa.

Lääkäri ei suostunut tekemään kotikäyntiä slummiin, sillä hän tiesi sen olevan liian vaarallista. Niinpä huumekeisari sopi lääkärin kanssa tapaamisen hänen tyttöystävänsä asunnolle Sao Goncalvon kaupunginosassa. Apua pyytänyt Silva oli huonossa kunnossa ja hän oli ollut viikkoja vuodepotilaana.

Poliisi tiesi hetkensä koittaneen, kun Silva poistui slummin suojista. He pidättivät miehen ja hän on nyt Rio de Janeiron korkeimman turvaluokituksen vankilassa. Poliisit ovat todenneet, että Zika-virus on saanut paljon pahaa aikaan, mutta kerrankin hyttynen oli pistänyt oikeaa ihmistä.