Kehonrakentaja syö kuusihenkisen perheen edestä – 650 euroa viikossa ruokaan

Fitness Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Melbournessa asuva Josh Lenartowicz päätti kaksi vuotta sitten ryhtyä kokoaikaiseksi kehonrakentajaksi. Lenartowicz on Brunswickin kuntosalilla paikallisten idolisoima lihaskimppu, jolta ei puutu tahdonvoimaa tai kurinalaisuutta.

Kun 32-vuotias Lenartowicz pääsi ensimmäistä kertaa kisalavoille esittelemään saavuttamiaan tuloksia, hän oli alkanut itkemään. Hän oli nähnyt niin paljon vaivaa fyysisen kuntonsa eteen, että tunteiden purkautuminen oli välttämätöntä. 125-kiloinen Lenartowicz noudattaa tarkkaa ruokavaliota, josta hän ei ole lipsunut yhtäkään kertaa koko uransa aikana.

Kehonrakennus ei ole halpa harrastus tai ammatti. Lenartowicz joutuu ostamaan itselleen yhtä paljon ruokaa kuin ruokkiakseen kuusihenkisen perheen. Mies kertookin ABC News -uutisille käyttävänsä joka viikko omiin ruokiinsa noin 650 euroa rahaa. Lenartowicz söi aiemmin kymmenen ateriaa päivässä, mutta nykyään hän yrittää huolehtia kapeasta vyötäröstään syömällä vain kuusi ateriaa päivässä.

Lenartowicz käy arvatenkin joka päivä salilla. Miehelle salilla käyminen ja oman kehonsa eteen työskenteleminen on kokoaikainen työ. Lenartowicz käyttää salilla päivittäin aikaa neljästä tunnista aina kahdeksaan tuntiin saakka.