Mies rikkoi sähkörullalaudan nopeusennätyksen – lähes 100 km/h

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen hurjapää Mischo Erban päätyi taannoin Guinnessin ennätysten kirjaan maailman nopeimpana sähköisen skeittilaudan käyttäjänä. Ennätys rikottiin Portorozin lentikentällä Slovenian Piranissa.

Youtubessa julkaistulla videolla nähdään, kuinka Mischo kiitää huippunopean, erikoisvalmisteisen lautansa päällä ohjaten sitä kaukosäätimellä. Mies kaatuu suorituksen lopuksi, mutta ehti rikkoa tavoittelemansa ennätyksen. Mischo kiiti laudallaan hurjaa 95,83 kilometrin tuntinopeutta.

Erikoisvalmisteisen longboard-sähkölaudan valmisti slovenialainen startup-yritys Next Generation Vehicles. Guinness World Recordsin mukaan tämä ei ole Mischo Erbanin ensimmäinen ennätys. Hän rikkoi vuonna 2012 nopeimman alamäkirullalautailun ennätyksen 129,94 kilometrin tuntivauhdilla.