Yksinkertainen niksi saa onnellisemmaksi töissä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten energiatasot ja tuottavuus nousevat kun he saavat pitää pieniä taukoja, käydä ulkona lounaalla ja kävellä raittiissa ilmassa. Nyt on myös saatu selville, että työn tekemisen aikana paikan vaihtaminen parantaa ihmisten työtehoa.

Huffington Post kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan toimiston sisällä työpisteen vaihtaminen päivän aikana on suoraan suhteessa siihen kuinka innoissaan työntekijä on töissä. Mitä enemmän työntekijällä oli valtaa valita ja vaihtaa työpäivän aikana työpistettään sitä intohimoisemmin hän suhtautui työhönsä.

Tutkimusten mukaan työpisteen ja samalla työasennon vaihtaminen antaa ihmisille lisää energiaa ja parantaa tyytyväisyyttä omaan työhönsä. Paikkaa vaihtamalla työntekijät pystyivät myös vaikuttamaan siihen minkä työtehtävän he halusivat suorittaa työkaverin läheisyydessä ja minkä työtehtävän rauhallisemmassa ja yksityisemmässä paikassa.