19-vuotias norjalaistyttö maailman nuorin miljardööri

Viihdeuutiset · Annika Kela

Norjalainen Alexandra Andresen on noussut maailman varakkaimpien ihmisten listalle 1,1 miljardin euron omaisuudellaan. Forbes-lehden mukaan 19-vuotias nuorukainen on maailman nuorin miljardööri. Aleksandra ja hänen 20-vuotias sisarensa Katharina ovat maailman 1.475 varakkaimman henkilön joukossa.

Nuorten sisarusten omaisuus on kasvanut huimaa vauhtia vuodesta 2007, jolloin heidän isänsä Johan F Andresen siirsi 80 prosenttia omistuksistaan Ferd Holdings -yrityksessä tyttäriensä nimiin.

Andresenin suvulla on pitkä vakavarainen historia. Perhe on tehnyt jättiomaisuuden muun muassa yrityksillä tupakkateollisuudessa. Yrittäjäsuvun tyttäret eivät ole pudonneet kauas puusta, sillä molemmat ovat kertoneet haluavansa yrittäjiksi. Jättiomiaisuuden ansiosta vain taivas on heidän rajanaan, mihin ikinä he ryhtyvätkin.