Kalifornialaiset valehtelivat äänestäneensä – narahtivat nolosti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jimmy Kimmel on tunnettu hauskoista katuhaastatteluistaan, joissa hän todistaa kerta toisensa jälkeen miten paljon ihmiset valehtelevat säästääkseen kasvonsa. Tällä kerralla Kimmel halusi todistaa, että ihmiset eivät ole niin kiinnostuneita presidentinvaaleista kuin antavat ymmärtää.

Jimmy Kimmel lähetti haastattelijan kadulle kyselemään ihmisiltä ketä ehdokasta he äänestivät tiistaina. Super Tuesday -nimisen päivän kunniaksi monissa osavaltioissa oli avattu ennakkoäänestys, mutta Kalifornia ei ollut yksi näistä osavaltioista. Se ei kuitenkaan estänyt ihmisiä väittämästä, että he ovat käyneet äänestämässä.

Kukaan haastateltavista ei kehtaa sanoa kameran kuvatessa, että ei olisi tiennyt äänestyspäivän olevan tänään tai myöntävän, että ei käynyt äänestämässä. Moni valehteli silmät suurena haastattelijalle, että kävi antamassa äänensä ennakkoäänestyksessä, jota ei ole vielä ollut. Osa ryhtyi jopa kuvailemaan sitä millainen tunnelma ennakkoäänestyspaikalla oli.