Suomalaiskeksintö ihastuttaa maailmalla – fiiliskupla antaa työrauhan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Työhön keskittyminen voi olla toisinaan vaikeaa esimerkiksi avokonttorissa, joissa ympäriltä kuuluu jatkuvasti ihmisten ja koneiden ääniä. Suomalainen design-yritys on nyt kehitellyt erikoisen ratkaisun niille, jotka haluavat työskennellä rauhassa julkisillakin paikoilla.

Mottowasabi-yrityksen Anna Salosen ja Yuki Aben kehittelemä Tomako on eräänlainen kypärä, jonka luvataan eristävän käyttäjän ympäröivältä melulta. Hieman pottatukkakampausta ulkonäötään muistuttavaa keksintöä voi käyttää istualtaan ja seisaaltaan, ja sillä voi myös suojata tietokonettaan ulkopuolisilta kurkistelijoilta.

Verkosta ei valitettavasti käy ilmi kuinka paljon Tomako maksaa, vaan sellaisen hintaa täytyy kysellä Vivero-verkkosivulta. Suomalainen keksintö on ehtinyt jo herättää huomiota ulkomailla. Se on noteerattu lukuisilla kansainvälisillä uutissivustoilla, kuten Co.Exist, Buzzfeed ja Mashable.