Yksi tilaus paljastaa drinkkibaarin tason

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Indulgence-lehti keräsi yhteen Amerikan parhaimpiin kuuluvia baarimikkoja kysyäkseen heiltä mistä hyvän baarimikon tunnistaa. Jokainen drinkkien ammattilainen kertoi sattumalta kysymykseen täysin saman vastauksen, josta myös moni asiakas voisi ottaa mallia.

Baarimikot kertoivat, että he testaavat uuden töitä hakevan baarimikon taitoja aina pyytämällä häntä tekemään klassinen Daiquiri. Daiquiri-niminen drinkki on yksinkertainen kolme ainesosaa sisältävä juoma, mutta väärin tehtynä se on suuri pettymys. Juomaan vaikuttavat myös sisään ravistetun ilman määrä, jäiden määrä sekä lasin lämpötila.

Yksi baarimikoista kertoi tilaavansa uuteen baariin mennessään yleensä ensimmäisenä juomanaan Daiquirin. Jos se on tehty huonosti, hän tietää siirtyä olut- ja viinilinjalle. Daiquirin kohdalla baarimikon täytyy osata tasapainottaa täydellisesti väkevä alkoholi, happo ja sokeri. Jos ammattilainen ei osaa tasapainottaa kolmea pääelementtiä juomassa, jossa ei muuta niiden lisäksi ole, ei hän osaa tehdä baarimikkojen mukaan monimutkaisempiakaan drinkkejä.