Kasvotusten käyty keskustelu kärsii esillä olevasta puhelimesta

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset saavat ilmoituksia sosiaalisesta mediasta ja erilaisista sovelluksista puhelimeensa jatkuvasti. Moni onkin tottunut siihen, että muiden tavoiteltavissa tulee olla jatkuvasti, minkä vuoksi puhelinta tarkistetaan muutaman minuutin välein tai puhelinta pidetään jatkuvasti esillä.

Sage Journals on julkaissut Essexin yliopistossa tehdyn tutkimuksen, jonka mukaan ihmisten kasvotusten käymä keskustelu kärsii siitä jos puhelinta pidetään lähettyvillä. Tutkimuksessa huomattiin, että ihmisten keskustelun taso ja kommunikointi olivat erilaisia silloin kun puhelin oli näkyvissä.

Kahden kesken käydyt keskustelut jäivät pintapuolisiksi ja katkonaisiksi ihmisillä, jotka pitivät puhelintaan esillä. Keskustelevat henkilöt eivät saaneet muodostettua toisiinsa yhteyttä silloin, kun puhelin oli läsnä. Tutkijat huomasivat, että puhelimen läsnäolo tuli ihmisten suhteiden ja tutustumisen väliin.

Kontaktin saaminen ja ystävystyminen toiseen on usein kiinni siitä, kuinka syvällistä ja merkityksellistä kasvotusten käyty keskustelu on ollut. Puhelimen esillä oleminen huononsi keskustelun laatua niin paljon, että yhteys ihmisten välillä jäi muodostumatta ja syvällinen keskustelutaso saavuttamatta.