Kirkko velkaantui – maksaa remonttivelat rukouksilla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjän Nizni Novgorodissa sijaitseva ortodoksikirkko on ajautunut taloudelliseen ahdinkoon remonttivelkojen eräännyttyä. Kirkko oli nimittäin 10.000 euroa velkaa paikalliselle rakennusfirmalle kirkossa tehdyistä kunnostustöistä.

Rakennusfirma Era oli ollut yhteydessä kirkon talousasioita hoitavaan tahoon ja heille oli selvinnyt, että kirkolla ei ollut varaa maksaa laskua. Sen sijaan, että yritys olisi vienyt kirkon käräjille, päättivät he tehdä sopimuksen maksupolitiikasta suoraan kirkon johdon kanssa.

Seurakunnan onneksi rakennusfirman perustajat Ivan Arsenyev ja Sergei Lepustin olivat hartaita uskovaisia. Niinpä he sopivat, että rahan sijaan kirkko maksaa yritykselle laskunsa rukouksilla. Ortodoksikirkko on suostunut sopimukseen ja luvannut rukoilla rakennusfirman ja remonttimiesten puolesta 10.000 euron edestä.