Turistit alastomina Machu Picchussa – nettikuvat johtivat pidätykseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Muinaisessa Machu Picchun inkakaupungissa vierailleet turistit ovat syyllistyneet retkellään rikokseen. Ranskalaisturisti ja englantilaisturisti häpäisivät nähtävyyden poseeraamalla kaupungissa alasti. Sen jälkeen kaksikko julkaisi alastonkuviaan netissä.

The Guardian -lehden mukaan viranomaiset ovat suhtautuneet asiaan vakavasti. Alastomana pelleilemistä on pidetty loukkauksena perulaista kulttuuri- ja perintökohdetta kohtaan. 23-vuotias Adam Burton ja 28-vuotias Eric Xavier Mariec eivät tule selviämään teostaan pelkällä varoituksella.

Kaksikko luultavasti välttyy vankeusrangaistukselta, mutta he tulevat saamaan rikoksetaan tuntuvat sakot. Sen lisäksi heidät todennäköisesti karkoitetaan maasta välittömästi vapautumisen jälkeen.

Uusimmat