Turistit alastomina Machu Picchussa – nettikuvat johtivat pidätykseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Muinaisessa Machu Picchun inkakaupungissa vierailleet turistit ovat syyllistyneet retkellään rikokseen. Ranskalaisturisti ja englantilaisturisti häpäisivät nähtävyyden poseeraamalla kaupungissa alasti. Sen jälkeen kaksikko julkaisi alastonkuviaan netissä.

The Guardian -lehden mukaan viranomaiset ovat suhtautuneet asiaan vakavasti. Alastomana pelleilemistä on pidetty loukkauksena perulaista kulttuuri- ja perintökohdetta kohtaan. 23-vuotias Adam Burton ja 28-vuotias Eric Xavier Mariec eivät tule selviämään teostaan pelkällä varoituksella.

Kaksikko luultavasti välttyy vankeusrangaistukselta, mutta he tulevat saamaan rikoksetaan tuntuvat sakot. Sen lisäksi heidät todennäköisesti karkoitetaan maasta välittömästi vapautumisen jälkeen.