Asiantuntija: Facebookista tulossa virtuaalinen hautausmaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Massachusettsin yliopiston tutkija Hachem Sadikki on tehnyt hurjan ennustuksen Facebookin tulevaisuudesta. Sosiaalisen media kehittymistä tutkinut Sadikki on nimittäin laskelmoinut, että vuoteen 2098 mennessä Facebookissa on enemmän kuolleiden ihmisten profiileja kuin elävien.

Tutkimuksen laskelmoinnit perustuvat aktiiviseen käyttäjämäärään, joka on ollut viime vuosina laskussa. Facebook on ilmoittanut, ettei se aio poistaa palvelustaan epäaktiiviseja profiileja, edes niitä, joiden käyttäjät ovat menehtyneet.

Daily Mail -lehden mukaan tämä tarkoittaa laskelmissa sitä, että Facebookissa on vuonna 2098 enemmän kuolleiden ihmisten profiileja kuin elävien. Hachemin ennustus saattaa jäädä toteutumatta, mikäli ihmiset poistavat tilinsä palvelusta oma-aloitteisesti tai jos Facebook myöntyy poistamaan menehtyneiden käyttäjien tilit. Muussa tapauksessa Facebookista saattaa tulla tulevaisuudessa virtuaalinen hautausmaa.