Ympärileikkaus pahasti pieleen – lääkäri amputoi osan peniksestä

Ohhoh! · Annika Kela

Ympärileikkauksessa ollut teinipoika on herännyt operaatiostaan valtaisaan järkytykseen. Rutiinileikkaus oli nimittäin mennyt pieleen, sillä lääkäri oli vahingossa amputoinut pojan peniksen pään. Etelä-Afrikan Pretoriassa sijaitsevalla Soshanguven klinikalla sattunut virhe on järkyttänyt ihmisiä.

16-vuotias poika on leikkauksen jälkeen joutunut käymään useissa korjausleikkauksissa, mutta toivottua lopputulosta ei ole saatu aikaan. Ympärileikkaus on aiheuttanut nuorelle pojalle traumoja.

Pojan perhe syyttää kirurgia huolimattomuudesta ja pojan vanhemmat vaativat klinikalta korvauksia. Vaikka klinikka on kustantanut pojan korjausleikkaukset, puuttuu pojan peniksestä edelleen palanen. News 24 -sivuston mukaan klinikka ja lääkäri on haastettu oikeuteen. Perhe vaatii 21.000 euroa korvausta operaatiossa sattuneesta virheestä ja 35.000 euroa henkisestä kärsimyksestä.