6 asiaa jotka tapahtuvat kun jätät alkoholin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholin juomisella on satunnaisia punaviinilasillisia lukuunottamatta melko paljon huonoja vaikutuksia ihmisten terveyteen. Elite Daily listasi kuusi muutosta, jotka ihmiskehossa alkavat tapahtumaan ihmisen jättäessä alkoholin juomisen pois.

1. Terveempi iho

Alkoholi kuivattaa ihoa, minkä vuoksi se voi olla kalpeampi, kuivempi ja tulla helpommin ryppyiseksi. Alkoholin juomisen lopettaminen näkyy ihossa hehkuna, kimmoisuutena ja pehmeytenä.

2. Parempaa seksiä

Alkoholi voi lisätä itsevarmuutta sängyssä, mutta se vaikuttaa myös herkkyyteen lamaannuttavasti. Ilman alkoholia olet kiihottuneempi ja kosketus tuntuu paremmalta.

3. Laihtuminen

Alkoholissa on paljon energiaa, minkä lisäksi yöllä ja seuraavana päivänä tulee syötyä yleensä epäterveellisesti. Tästä johtuen juomisen jättäminen vähentää alkoholista tulleet kalorit ruokavaliosta, minkä lisäksi roskaruoan syöminen yleensä vähenee.

4. Lihakset kasvavat

Saliharjoittelu ei välttämättä tuota tulosta jos lähdet juhlimaan sen jälkeen. Alkoholi heikentää lihaskasvun prosessia, minkä vuoksi juominen voi vähentää saliharjoittelun vaikutusta merkittävästi.

5. Olet nesteytetty

Alkoholi estää munuaisia tuottamasta hormoonia, joka saa veden imeytymään kehoon. Alkoholin jättämisen myötä kehosi nestetasapaino on siis parempi.

6. Nukut paremmin

Alkoholi heikentää unenlaatua merkittävästi. Vesiselvänä nukut paremmin ja sikeämmin, minkä ansiosta olet aamulla levänneempi ja virkeämpi.