iPhonen salattu hymiövalikoima paljastui – näin saat sen käyttöösi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmista nykyaikaisista älylaitteista löytyy valmis Emoji-valikko, josta voi kätevästi valita haluamansa pikkukuvat tekstin piristykseksi. Harva kuitenkaan tietää, että iPhone-puhelimissa on mahdollisuus saada myös toisenlainen hymiövalikoima käyttöön.

Hymiöt saa helposti käyttöönsä puhelimen Asetukset-valikosta. Hymiöitä ei siis tarvitse erikseen ladata iPhoneen. Tekstipohjaisen hymiövalikoiman saa näkyviin seuraavalla tavalla:

1. Avaa Asetukset ja mene Yleiset -kohtaan.

2. Etsi Näppäimistö-osio, ja sieltä Näppäimistöt-valikko.

3. Valitse Lisää näppäimistö ja etsi vaihtoehdoista Japani – Kana.

Valitse sen jälkeen näppäimistöstäsi pieni maapallon kuva ja japanilaiset symbolit, jotka ovat ilmestyneet Emoji-valikoiman alapuolelle. Hymiöt löytyvät mikrofoni-näppäimen vieressä olevasta ^_^ -näppäimestä.

Mikäli hymiöiden löytyminen ei ota onnistuakseen, voi apua hakea Youtubesta. Esimerkiksi Youtuben The Kim Komando Show -kanava on julkaissut videon, jossa opastetaan kuinka hymiöt saa näkyviin englanninkielisessä iPhonessa.