Pingviini ui vuosittain 9 300 kilometriä henkensä pelastaneen miehen luokse

Viihdeuutiset · Annika Kela

Eläinmaailmasta löytyy ajoittain ihastuttavia tapauksia, joissa eläimet muistuttavat ihmisiä kiitollisuuden merkityksestä. Brasilialainen Joao Pereira de Souza saa kokea sen vuosittain, sillä hänen pelastamansa pingviini ui joka vuosi 9.300 kilometriä päästäkseen tapaamaan pelastajaansa.

71-vuotias Joao asuu Brasiliassa Rio de Janeiron edustalla sijaitsevalla saarella. Hän löysi vuonna 2011 rannalta pienen pingviinin, joka oli yltä päältä öljyn tahrima ja kuolemaisillaan. Mies puhdisti Dindimiksi nimeämänsä pingiinin ja syötti sitä päivittäin kalalla voimistaakseen eläimen vointia.

Lopulta Dindim oli tarpeeksi hyvässä kunnossa päästäkseen taas vapauteen. Pingviini ei kuitenkaan suostunut lähtemään 11 kuukauteen, mutta lopulta se katosi. Muutama kuukausi myöhemmin Dindim kuitenkin palasi eräänä päivänä takaisin. Siitä saakka pingviini on asunut kahdeksan kuukautta vuodesta Joaon luona ja loput vuodesta se viettää ilmeisesti Argentiinan ja Chilen rannikoilla.