Sairaala keksi: Tekstiviestit auttavat leikkauspotilaita

Digi Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Wisconsinissa sijaitsevassa sairaalassa on otettu käyttöön nuorten suosima tapa pitää yhteyttä. Sairaala on nimittäin lähetellyt tekstiviestejä operaatioihin piakkoin saapuville potilaille. Viestien tarkoituksena on lievittää ahdistusta.

Osa amerikkalaissairaaloista viestittelee säännöllisesti potilailleen jo ennen varsinaista toimenpidettä. Viesteissä muistutetaan leikkausta ennen huomioonotettavista asioista ja aikatauluista. Viestit saattavat parhaassa tapauksessa saada rauhallisemman mielen potilaille ja heidän omaisilleen.

Tekstiviestejä saatetaan lähettää myös toimenpiteen aikana ja sen jälkeen. Viestit toimivat oivana muistutuksena ja opastavat etenkin lapsiperheitä toimimaan oikein suurten operaatioiden edessä.