NASA julkaisi hurjan kuvan: ”Tältä näyttää maailmanloppu!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Maapallon kiertoradalla sijaitseva avaruusteleskooppi Hubble on ikuistanut kuviin hämmästyttävän tapahtuman. Hubble on nimittäin saanut kuvamateriaalia Kohoutek 4-55 -tähden kuolemasta. Euroopan avaruusjärjestö on julkaissut teleskoopin ottamat kuvat netissä.

Tutkijoiden mukaan Kohoutek 4-55 on massaltaan lähes samansuuruinen kuin Aurinko ja kuvissa esiintyvä näkyä voidaan pitää täsmälleen samanlaisena kuin sitä, miltä aurinkokunnan loppu tulee näyttämään.

Avaruustutkijoiden mukaan Aurinko tulee kokemaan saman kohtalon noin 5 miljardin vuoden kuluttua. Daily Mail -lehden mukaan kuva kuolevasta tähdestä on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa. Ihmiset pitävät kuvassa esiintyvää näkyä kauniina, vaikka se viestiikin planeettakunnan tuhosta.

Kun Aurinko muuttuu kuvassa näyttäytyväksi kuolevaksi tähdeksi on Maa jo siinä vaiheessa tuhoutunut. Tutkijoiden mukaan näky kuvastaa parhaiten sitä, miltä meidän maailmanloppumme näyttää viimeisimmissä vaiheissaan.