Toinenkin Matrix-ohjaaja tuli kaapista – transsukupuolisena

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaiten Matrix-elokuvien toisena ohjaajana tunnettu Lily Wachowski on tullut ulos kaapista transsukupuolisena. Myös hänen sisarensa, Lana Wachowski, paljasti olevansa transsukupuolinen jo vuonna 2010. Nyt hän on saanut seuraa kollegastaan.

Lily Wachowski, aikaisemmin Andy Wachowski, kertoi Windy City News -lehdelle ettei hänen tarkoituksensa ollut tulla vielä kaapista ulos. Lilyn mukaan hän kuitenkin teki niin, koska brittiläinen The Daily Mail -lehti yritti painostaa häntä sukupuolenkorjaukseen liittyvään haastatteluun.

– Kyllä, olen transsukupuolinen. Ja kyllä, olen jo läpikäynyt siirtymävaiheen, Lily paljastaa Windy City Times -lehdessä julkaistussa tiedotteessaan.

– Tiesin, että jossain vaiheessa minun täytyisi tulla kaapista julkisesti. Transsukupuolisena henkilönä elämistä on hankalaa piilotella. Tarvitsin vain aikaa käydä asioita läpi päässäni, tuntea oloni mukavaksi. Ilmeisesti en kuitenkaan saa päättää siitä itse, Lily Wachowski kertoo.

Wachowskit nousivat kuuluisuuteen vuonna 1999 ensi-illan saaneen huippusuositun The Matrix -elokuvan myötä. Sisarusten viimeaikaisiin töihin lukeutuvat Nouseva Jupiter ja Pilvikartasto -elokuvat sekä Sense8-sarja.