Hyppynaru korvaa kuntosalin – trendi leviää maailmalla

Fitness Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkkismaailmasta tutut Gigi Hadid, Kate Hudson, Victoria Beckham, Katy Perry ja Miranda Kerr ovat kauniilla vartalolla varustettuja naisia. Heidän ulkonäkönsä ja kuntonsa salaisuus on tuikitavallinen hyppynaru. Sure-hygieniamerkki selvitti, että peräti 70 prosenttia briteistä ovat pian korvaamassa kuntosalijäsenyyden hyppynarulla.

Suren toteuttaman selvityksen mukaan ihmiset pitävät kuntosalijäsenyyksiä kalliina. Hyppynarulla hyppiminen on sen sijaan ilmasta, ja polttaa peräti 10 kilokaloria minuutissa. Juoksumatolla samassa ajassa kulutetaan noin viisi kilokaloria.

Kerroimme taannoin, että liikuntatieteiden professori Neil Johanssenin mukaan hyppynarulla hyppiminen on todella tehokasta treeniä. Tehokkuus perustuu muun muassa siihen, että kaikki lihakset joutuvat samanaikaisesti töihin, minkä vuoksi syke nousee nopeasti. Hyppiessä kädet joutuvat töihin, vatsalihakset jännittyvät ja kaikki jalkalihakset joutuvat myös suorittamaan ponnistuksen ja alastulon vuoksi.