Lyhyet yöunet tekevät ihmisestä tyhmemmän näköisen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pitkät yöunet virkistävät muistia, parantavat keskittymiskykyä ja vähentävät stressiä. Uuden tutkimuksen mukaan pitkistä yöunista kannattaa pitää kiinni myös siksi, että ne saavat henkilön näyttämään viehättävämmältä ja älykkäämmältä muiden silmissä.

Liian lyhyet yöunet vaikuttavat ihmisten kasvoihin niin, että ihmiset näkevät ne eri tavalla. Huffington Post -sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset tuomitsevat alitajuisesti väsyneeltä näyttävän ihmisen vähemmän älykkääksi ja epäviehättäväksi.

Huonot yöunet näkyvät kasvoissa eleettömyytenä, kalpeutena ja tummina silmänalusina. Ihmiset pitävät tätä merkkinä kognitiivisten kykyjen heikkenemisestä, koska väsyneenä ihminen ei ole terävimmillään. Väsyneenä ei siis kannata mennä tärkeisiin tapaamisiin tai ensimmäisille treffeille, koska toinen voi tuomita enempää miettimättä väsyneeltä näyttävän henkilön tyhmemmäksi.