Penisten implanttitrendi huolettaa lääkäreitä

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Terveysasiantuntijat ovat huolissaan miesten keskuudessa yleistyvästä implanttitrendistä. Monet miehistä ovat nimittäin asentaneet peniksensä ihon alle helmi-implantteja tyydyttääkseen kumppaninsa paremmin makuuhuoneen puolella.

Lääkäreiden mukaan trendi on saanut lempinimen Pearling. Lähes poikkeuksetta implantin ottaneilla miehillä on sellainen käsitys, että heistä tulee parempia rakastajia naista tyydyttävien helmien ansiosta. Lääkärit pelkäävät, että implantin ottaneet miehet eivät ole ajatelleet tarpeeksi implantista koituvia haittavaikutuksia.

Illinoisin SIU Healthcare -klinikalla työskentelevä erikoislääkäri Tobias Köhler pitää trendiä vaarallisena miehen sukuelimelle. Implantti saattaa aiheuttaa tulehduksia, kipua ja muita toiminnallisia häiriöitä, kuten erektio-ongelmia.

Aihetta on käsitelty muun muassa International Journal of Emergency Medicine -julkaisussa. Trendin epäillään olevan lähtöisin Aasiasta, sillä muun muassa Japanissa monet lävistäjistä tarjoavat helmi-implantteja miehille. Trendi on vuosien varrella levinnyt myös Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.