Maailmalla nauretaan suomalaisille TV-uutisille – hervoton parodia leviää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koomikko Will Ferrellin luoma Funny Or Die -sivusto on julkaissut YouTube-kanavallaan videon suomalaisista televisiouutisista. Uutislähetys sivaltaa melko rankalla kädellä Yhdysvaltain presidentinvaalitaistoa ja kertoo esivaalikierroksen uusimmista tapahtumista ja käänteistä.

Parodia suomalaisista uutisista on saanut nopeasti Funny Or Die -sivuston Facebook-videona yli 850.000 katselua, minkä lisäksi sitä on jaettukin jo kahden päivän aikana lähes 18.000 kertaa. Kommenteista päätellen kaikki eivät tiedä uutislähetyksen olleen tekaistu, mutta amerikkalaisten huumori näyttää silti enimmäkseen riittävän presidenttiehdokkaista pilkkaa tekevään dialogiin.

Videolla suomalaisuutta alleviivataan puhumalla ensin saunasta ja Sauli Niinistöstä. Uutisankkurit toimittavat uutiset suomalaiseen tapaan todella monotonisella äänellä ja vakavalla ilmeellä. Presidentinvaalien uusimmista tapahtumista kerrotaan viittaamalla Donald Trumpiin nimellä Bisnestupee, Marco Rubioon nimellä kuubalainen robotti, John Kasichiin nimellä hiljainen kaveri ja Ted Cruziin nimellä Rasvarotta.