Robottieläimet paljastavat salametsästäjät rysän päältä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläinten salametsästys on monissa maissa ongelma. Afrikassa salametsästäjille on tehty ansoja asentamalla sarvikuonojen sarviin kameroita ja jäljittimiä, ja värjäämällä sarvikuonojen sarvia väriaineilla.

Nyt Yhdysvalloissa on alettu houkuttelemaan salametsästäjiä esiin eläimiä esittävillä roboteilla.

Eläimiä muistuttavien robottien avulla on saatu jo monia salametsästäjiä kiinni. Metsästystä valvovalle taholle ilmoitetaan aika ajoin salametsästäjien liikkeistä, minkä jälkeen valvojat käyvät viemässä alueelle robotteja. Salametsästäjät saadaan kiinni itse teosta, kun ne ampuvat robotteja luullessaan niitä eläimiksi.

Salametsästäjät ovat etenkin Oklahoman alueella metsästäjiä, jotka metsästävät kauden ulkopuolella tai laittomilla mailla. Metsästäjiä otetaan kiinni robottipeurojen, -karhujen, -susien ja monien muiden eläinten avulla. Yhdysvalloissa laittomasti kaatavat metsästäjät tappavat noin 100 miljoonaa eläintä joka vuosi.

Poachers Are Getting Fooled By Robots

Robo-deer and robo-bears are fooling poachers into getting caught.

Posted by HuffPost Good News on Saturday, March 5, 2016