Valtava jäätikkö sortui Argentiinassa – huippuharvinainen näky!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Argentiinan Santa Cruzin provinssissa ihmiset ovat kerääntyneet katselemaan kansallispuistoon valtavan Perito Moreno -jäätikön sulamista. Los Glaciaresin kansallispuistossa oleva jäätikkö oli alkanut sulaa rannikon edessä ja siitä lohkeili valtavia jäälohkareita veteen.

Viimeksi ihmiset ovat päässeet ihailemaan vastaavaa tapahtumaa neljä vuotta sitten. Perito Moreno -jäätikköön muodostunut suuri jääsilta alkoi sortua katselijoiden silmien edessä. Hurja näky on tallentunut silminnäkijöiden kuvaamille videoille.

Guardian News -kanavan mukaan Los Glaciaresin kansallispuisto on yksi UNESCO:n maailman perintökohteista ja siellä vierailee noin 700.000 turistia joka vuosi. Jäisen sillan sortumista oli katselemassa jopa 4.000 ihmistä. Valtavien jäälohkareiden sortuminen on mahtipontinen näky ja tänäkin vuonna se houkutteli paikalle suuren määrän uteliaita turisteja.