Havaijilla portaat taivaaseen – 4 000 askelmaa vain rohkeille

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Havaijilla sijaitsevia pitkiä Haiku-nimisiä portaita kutsutaan myös nimellä Stairway to Heaven. Nimitys onkin melko osuva, koska portaat johtavat korkealle vuoren huipulle saakka. Portaat sijaitsevat Oahu-saarella, jossa ne ovatkin turistien suosittu nähtävyys.

Haiku-portaat houkuttelevat alueelle säännöllisesti uskaliaita patikoijia, mutta vaellusreitti on kuitenkin riskien vuoksi suljettu. Reitti ei ole turvallinen, koska suljettua aluetta ei huolleta kävijöitä varten. Monet rohkeat patikoijat eivät voi kuitenkaan vastustaa Haiku-portaiden kiusaista vaan lähtevät kiipeämään portaita pitkin ylös korkeuksiin.

Haiku-portaat vievät huikeisiin maisemiin noin 850 metrin korkeuteen. Portaat ovat 1,2 kilometriä pitkät ja niissä on lähes 4.000 askelmaa. Portaiden huipulta avautuu vaikuttavat näkymät koko Oahu-saarelle, minkä vuoksi ihmiset haluavatkin lähteä kokeilemaan monissa myrskyissä vaurioituneiden portaiden kestävyyttä.

Terrifying stairway in Hawaii

These terrifying stairs in Hawaii are the real "Stairway to Heaven."

Posted by INSIDER on Thursday, March 10, 2016

Katso tästä.