LEGO-insinöörin taidonnäyte – teki kangaspuut palikoista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vielä joistakin harvoista kodeista löytyy laite nimeltään kangaspuut. Suurikokoisella vekottimella voi tehdä kankaita ja mattoja loimilankojen väliin luomalla. Nyt netissä esitellään Lego-insinöörin luoma laitteisto samaa toimintaa varten.

Amazing World & Architecture -niminen Facebook-sivu on julkaissut videon, jolla näytetään mekaanisista Lego-rakennuspalikoista kasattu laitteisto. Kyseessä on pienet kangaspuut, jotka luovat valmista materiaalia automaattisesti.

Alkuperäisten kangaspuiden otaksutaan kehittyneen Saksassa. Yksinkertaisimmillaan kangasta on luotu loimien ja kepin avulla jo kivikaudella. Nykyisin on saatavana myös pienempiä pöytämallisia kangaspuita.

Mechanical loom done with lego mindstorms nxt!

Posted by Amazing World & Architecture on Monday, February 8, 2016