Laskettelurinteiden ohjus: Toyotan lumikelkka kiitää 250 km/h!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko urheiluhulluja norjalaisia suunnittelijoita ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen maailman nopeimman kelkan. Snowspeed-tiimin päämääränä on suunnitella kelkka, joka rikkoo kaikki aiemmat nopeusennätykset talvikautena 2017.

Tiimi on lyöttäytynyt yhteen Toyota Motorsportin kanssa ja kelkan prototyyppiä on testattu muun muassa Toyotan tutkimus- ja kehityslaitoksen tuulitunnelissa Saksassa. Nykyinen nopeusennätys kelkkailussa on englantilaisen Guy Martinin hallussa. Hän nimittäin laski vuonna 2014 mäkeä alas 135 kilometrin tuntivauhtia.

Nopein laskettelija on sen sijaan Simone Origone, joka lasketteli mäen alas 252 kilometrin tuntinopeudella vuonna 2014. Snowspeed-tiimi aikoo rikkoa ennätykset kehittelemällään kelkalla. On sanomattakin selvää, että hurjapäinen stuntti tulee olemaan hengenvaarallinen mikäli se epäonnistuu. Kuvat futuristisesta ja vauhdikkaasta kelkasta ovat kuin suoraan toimintaelokuvista.