11-kiloinen jättiläisrotta Lontoossa – isompi kuin koira!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lontoossa lasten leikkikentän läheisyydestä tehtiin kammoksuttava löytö, kun putkimies löysi ison kuolleen rotan raadon Hackneyn alueelta. Löydön tehnyt Tony Smith poseerasi kuolleen rotan kanssa kuvassa, joka lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa ja aiheutti myös jonkin verran kauhua naapurustossa.

Tony Smith -nimisen miehen mukaan rotta oli suurin lajinsa edustaja, jonka mies oli koskaan työtehtävissään nähnyt. Rotta oli löytynyt vanhempien kauhuksi lasten leikkikentän läheisyydestä, se oli ollut miehen mukaan yli 1,2 metriä pitkä, ja se oli painanut yli 11 kiloa.

Smithin mukaan rotta oli suurempi kuin hänen oma kissansa ja terrierinsä yhteensä. Aiemmin tänä vuonna yhdestä jättiläisrotasta tehtiin havaintoja Kiinassa, mutta eläntieteilijät kertoivat rotalta näyttäneen eläimen olleen vain rämemajava. Smith on kuitenkin Fox5-uutisten mukaan varma siitä, että hänen löytämänsä raato oli isokokoinen rotta.