Lakko uhkaa Kensingtonin palatsia – palkkoja leikataan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kensingtonin palatsissa tullaan tekemään muutoksia, joiden johdosta palatsissa työskentelevien henkilöiden palkat tulevat laskemaan huomattavasti. Prinssi Williamin ja Katen alaiset ovat uhanneet The Sunday Times -lehden mukaan mennä lakkoon, koska he eivät arvatenkaan ole tyytyväisiä palkkansa pienenemisestä.

Kensingtonin palatsin palkkaleikkaukset koskevat työntekijöitä, jotka työskentelevät palatsin vierailujen järjestämisen parissa. Heidän työaikaansa tullaan vähentämään niin paljon, että vuosittaiset tulot putoavat 3.000 punnalla, mikä saa heidän palkkatulonsa olemaan kuukausittaisella tasolla vähimmäispalkkarajan alapuolella.

Vuosikymmeniä palatsissa työskennelleet henkilöt eivät ole leikkauksista mielissään, minkä vuoksi he tulevat todennäköisesti menemään lakkoon. Lakko koskee lipunmyynnissä, palatsikierroksilla ja muissa yleisölle avoimissa tapahtumissa työskenteleviä palatsin pitkäaikaisia työntekijöitä.