Rakennusmies sai sydänkohtauksen – Apple Watch pelasti hengen

Viihdeuutiset · Annika Kela

62-vuotias rakennusmies Dennis Anselmo on omien sanojensa mukaan elossa Apple Watch -älykellonsa ansiosta. Kello pelasti miehen hengen viime syksynä, kun mies sai yllättäen vakavia sydänoireita.

Flunssaan sairastunut Anselmo oli mennyt töihin huonosta olosta huolimatta. Kesken työpäivän hän alkoi voida pahoin, mutta luuli sen johtuvan kuumeen nousemisesta. Dennis istuutui alas ja vilkaisi kelloaan. Sitten hän huomasi jotain hälyyttävää.

Miehen syke oli kellon mukaan 210. Rakennusmies kääntyi apulaisensa puoleen ja käski häntä soittamaan ambulanssin. Anselmon mukaan hänellä on normaalisti melko rauhallinen syke, joka on noin 50. Hän tiesi saaneensa sydänkohtauksen nähdessään Apple Watchin lukeman.

The Sun -lehden mukaan sairaalassa lääkärit huomasivat, että miehen verisuonissa oli hyytymä. Sydämeen kulkeutuessaan suuri hyytymä olisi todennäköisesti aiheuttanut miehelle kuolettavan sydänkohtauksen vielä saman päivän aikana.

Tukos poistettiin ja mies pääsi pari päivää myöhemmin kotiin Edmontonissa sijaitsevasta Royal Alexandra -sairaalasta. Kanadan Albertassa asuva Dennis on sittemmin ostanut myös vaimolleen samanlaisen kellon. Rannekellofanaatikoksi tunnustautunut Anselmo omistaa jopa 35 erilaista kelloa, mutta Apple Watchista on tapauksen myötä hänen suosikkinsa.