Satojen julkkisten alastonkuvat hakkeroinut jäi kiinni

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Noin sata maailmanlaajuisesti tunnettua julkkisnaista joutui 1,5 vuotta sitten törkeän rikoksen uhriksi, kun heidän alastonkuvansa hakkeroitiin ja julkaistiin verkossa. Yhteensä kuvia julkaistiin noin 500, joten vuoto on lajissaan historian suurin. Nyt tekijä on saatu kiinni.

Poliisi on pidättänyt julkkiskuvien hakkeroimisesta Ryan Collins nimisen miehen. Tekijälle vaaditaan viiden vuoden vankeusrangaistusta.

Hän on syyllistynyt suojatulle tietokoneelle murtautumiseen, mutta ei ole vastannut kuvien päätymisestä julkisuuteen. TMZ-lehden mukaan Collins hakkeroi pääsyn ainakin 18 julkkiksen sekä lukuisten muiden yksityishenkilöiden Apple iCloud- ja Gmail-tileille.

Hakkerin uhriksi joutui yhteensä sata ihmistä. Collins on aloittanut toimet jo vuonna 2012. Hänen tekojensa seurauksena julkisuuteen pääsi muun muassa Jennifer Lawrencen, Kate Uptonin, Rihannan, Kim Kardashianin ja Vanessa Hudgensin alastonkuvia.