Tällä tuolilla kirjoitettiin ensimmäiset Harry Potterit – myydään New Yorkissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläisen J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -kirjat ovat olleet maailmanlaajuinen ilmiö. Tylypahkan velhokouluun sijoittuvista kirjoista on tehty miljardeja tuottaneita elokuvia, pelejä ja muita oheistuotteita. Nyt myyntiin on tulossa tuoli, jonka päällä koko tarina sai alkunsa.

Splash
Splash

– Sain vuonna 1995 neljä erilaista ruokapöydän tuolia, ja tämä oli niistä mukavin. Siksi se sijoittui pysyvästi kirjoituskoneeni eteen tukemaan minua, kun kirjoitin Harry Potter ja Viisasten kivi sekä Harry Potter ja salaisuuksien kammio -teokset. Nostalginen puoleni on hieman suruissaan tuolista luopumisesta, mutta selkäni kiittää, J.K. Rowling kirjoittaa tuolin mukana myytävässä kirjeessä.

Tuoli tulee nyt myyntiin New Yorkissa pidettävään Heritage Auctionsin huutokauppaan. Romaanisarjan esimmäinen osa, Harry Potter ja Viisasten Kivi, ilmestyi Iso-Britanniassa ensimmäisen kerran vuonna 1997. Ainutlaatuinen versio kirjan ensipainoksesta myytiin taannoin Lontoon Sothebyn huutokaupassa 150.000 punnan, eli yli 175.500 euron, hintaan.