Uusi vaara makuuhuoneessa: ”Seksileluja helppo hakkeroida!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tietoturvayhtiö Trend Micro on paljastanut, että digiajan seksilelut ovat helppoja hakkerointikohteita. Hannoverissa järjestetyissä CeBIT-teknologiamessuilla palveluitaan esittelevä Trend Micro demonstroi, kuinka helppoa on kaapata esimerkiksi seksilelu omaan käyttöön verkon kautta.

Asiantuntijoiden mukaan älylaitteet, jotka käyttävät nettiyhteyttä ovat vaarassa joutua tietomurtojen kohteeksi. Trend Micron edustaja Raimund Genes kertoi, että interaktiiviset seksilelut ovat helppoja murrettavia. Genes paljasti, että hän kykenisi murtautumaan älyvibraattoriin minuuteissa ja voisi hallita sitä netin kautta.

Daily Mail -lehden mukaan monet interaktiivisista seksileluista on varusteltu kameroilla, sillä niiden on tarkoitus jakaa nautintoa esimerkiksi parisuhteessa olevien osapuolien kesken. Sen lisäksi, että hakkerit kykenevät murtautumaan seksivälineisiin, saattavat he saada käsiinsä arkaluontoista kuvamateriaalia ja tietoa.

Trend Micron edustaja kertoi, että yhteyksien suojaaminen esimerkiksi salasanoin vaikeuttaa murtoja. Tietoturvallisuusyritykset onneksi auttavat laitteiden suojaamisessa, mikäli käyttäjä ei osaa tehdä sitä. Genesin mukaan vibraattoreihin murtautuminen on pieni uhka, mutta mahdollinen sellainen.