Yllätyspäätös: Lindsay Lohan haastoi GTA-pelin tekijät oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New Yorkin korkeimman oikeuden tuomari Joan Kennedy ei ennakko-odotuksista huolimatta hylännyt näyttelijätär Lindsay Lohanin nostamaa kannetta Grand Theft Auto 5 -pelin tekijöitä vastaan. Lindsay Lohan väittää videopelien kehittäjä Take-Two Interactiven käyttäneen hänen yhdennäköisyyttään luvatta pelissä, ja nyt tuomari vaatii asiasta lisänäyttöä.

Take-Two Interactive anoi muutama vuosi sitten Lindsay Lohanin nostaman kanteen hylkäämistä. Heidän mukaansa työtön näyttelijätär yritti saada lakijutun avulla lisäjulkisuutta itselleen. Valitus oli heidän mukaansa epäjohdonmukainen ja väärinkäyttöi tuomiolaitoksen asemaa. Korkeimman oikeuden tuomari ei kuitenkaan hylännyt kannetta, vaan antaa nyt Lohanille mahdollisuuden todistaa, että pelissä esiintyvä Lacey Jonas on luotu Lindsay Lohanin esikuvasta.

Siviilikanteen perusteena on pelissä oleva Lacey Jonas -niminen hahmo, joka pakenee paparazzeja hotelli Chateau Marmontista, jossa Lohan on aikoinaan oikeasti asunut. Näyttelijän lakimiesten mukaan pelin hahmo muistuttaa liikaa Lohania vaatetyyliä myöten. Peliyhtiö puolestaan pitää Lacey Jonasia yleismaailmallisena ja Hollywoodiin sopivana hahmona, Hollywood Reporter uutisoi.

Toisin sanoen oikeusjuttu vuonna 2013 julkaistun pelin hahmon ja näyttelijättären ympärillä elää yhä. Pelin ääninäyttelijä Ned Luke on kommentoinut asiaa kovasanaisesti Twitterissä. Hän on julkaissut pelissä esiintyvän lehmän kuvan ja vihjailee, että ehkäpä Linday Lohanilla on sittenkin yhdennäköinen hahmo pelimaailmassa.