Koirien Robinson Crusoe – pelastettiin autiolta saarelta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornialaismies on ollut onnensa kukkuloilla saatuaan uutisen, jonka mukaan hänen kadonnut lemmikkikoiransa Luna oli löytynyt elossa. Koira oli kadonnut yli kuukausi sitten kalastusretkellä San Diegon kupeessa.

New York Daily News -lehden mukaan kalastusveneessä ollut koira oli pudonnut veteen omistajansa huomaamatta ja se oli kadonnut. Kalastajat luulivat koiran hukkuneen. Luna oli kuitenkin selvinnyt hengissä ja se oli uinut kolmen kilometrin päässä olleelle San Clementen saarelle.

Kyseinen saari on Yhdysvaltain puolustusvoimien käytössä ja saarella suoritetaan ajoittain armeijan harjoituksia. Sotaharjoitusten takia saarella ei ole vakituisia asukkaita. Luna kuitenkin selvisi kuin ihmeen kaupalla saarella viisi viikkoa, kunnes armeija löysi sen.

Nälkiintynyt ja heikkokuntoinen koira oli todennäköisesti selviytynyt syömällä rannalle huuhtoutuneita kuolleita kaloja ja pyydystämällä pieniä jyrsijöitä. Koira on viimein päässyt takaisin omistajansa luo. Mies ei säästellyt onnenkyyneleitä nähdessää rakkaan lemmikkinsä uudelleen.