Leijona varasti GoPro-kameran – kamera tallensi upeaa materiaalia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leijonat edustavat kissapetoja parhaimmillaan, sillä niiden jylhästä olemuksesta huolimatta vietti mukailee tavallista kotikissaa – tosin hurjasti suuremmalla skaalalla. Nyt nettiin on julkaistu video GoPro-kameran varastavasta leijonasta.

Luontokuvaaja Massimo Da Silva oli asettanut kameransa telineineen kuvaamaan yhtä Krugerin kansallispuiston leijonalaumaa. Kuvaajan yllätykseksi kissapedot suhtautuivat kameraan kuin kotikissa leikkihiireen. Leikkisät leijonat tutkiskelivat kuvauslaitetta suurella mielenkiinnolla ja yksi kissapedoista lopulta varasti kameran ja juoksi se suussa karkuun.

Kamera löytyi myöhemmin ja säilyi suhteellisen ehjänä. Video on julkaistu Barcroft TV:ssä. Maailmassa on joidenkin arvoiden mukaan enää 16.000 leijonayksilöä ja laji on määritelty uhainalaisuusluokitukseltaan vaarantuneeksi.