Näin kasvatat uutta ruokaa vanhojen tähteistä

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ostavat yleensä kasvikset, vihannekset ja hedelmät ruokakaupoista tai toreilta. Useita syötäviä kasveja pystyy kuitenkin kasvattamaan uudelleen kaupasta ostetun tuotteen tähteistä.

Veggietorials näyttää YouTube-videollaan kuinka erilaisista kasviksien tähteistä pystyy kasvattamaan jälleen uusia. Esimerkiksi kaupasta ostetun sellerin ja kevätsipulin pystyy videon ohjeita seuraamalla saamaan uudelleen kasvamaan ja tekemään juuria sen jälkeen, kun juuret ovat saaneet ensin kasvaa jonkin aikaa vesikulhossa.

Videon mukaan myös jopa uuden ananaksen pystyy kasvattamaan vanhan ananaksen tähteistä. Osaan videon esimerkeistä menee kuitenkin hieman enemmän aikaa kuin toisiin, ja esimerkiksi juuri ananaksen kasvattamiseen kuluukin yli vuosi.