Valoa hätätilanteisiin – tulitikkurasiassa mikrotaskulamppuja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulitikut ovat säilyttäneet suosionsa jo 1800-luvulta saakka, vaikka markkinoilla on nähty kehittyneempiäkin tulentekovälineitä. Tikkurasia nimittäin kulkee kätevästi taskussa mukana esimerkiksi hätätilanteiden varalle.

Startup-yritys MatchBox Instruments on lanseerannut keksinnön, joka on kuin yhdistelmä perinteisiä tulitikkuja ja moderneja led-valoja. MBI Matchbook näyttää ulkoisesti tulitikkurasialta, mutta se pitää sisällään kahdeksan minikokoista taskulamppua.

Lamput sytytetään työntämällä muovipäällysteinen LED-lamppu kovaa pintaa vasten. Minilamput on varustettu magneetilla, joten ne voi kiinnittää esimerkiksi jääkaapin oveen.

MBI Matchbook -tikuille haettiin joukkorahoitusta IndieGogo-varainkeruusivustolla, jossa niiden suosio ylitti odotukset. Heinäkuussa myyntiin tulevaa tuotetta voi ennakkotilata 28 dollarin hintaan.