Draculan linna myynnissä – hintapyyntö ei köyhimmille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien wannabe-verenimijöiden kannattaa alkaa laskemaan rahojaan, sillä kaikkien vampyyrien unelmakoti on asetettu myyntiin Romaniassa. Transilvaniassa sijaitsevalle Branin linnalle etsitään parhaillaan uutta omistajaa.

1300-luvulla valmistunut rakennus tunnetaan parhaiten Draculan linnana. Se toimi nimittäin kirjailija Bram Stokerin Dracula-kirjan nimikkohahmon asuinpaikan inspiraationa. Kuuluisan vampyyrin tosielämän esikuva, Vlad Tepes, ei tosin koskaan asunut kyseisessä linnassa.

Travel and Leisure -sivuston mukaan linnan omistavat nykyään Romanian kuninkaalisen perheen jälkeläiset. Linna on toiminut viime vuosina turistien suosimana museona. Nykyiset omistajat ovat kuitenkin jo ikääntyneitä, ja etsivät uutta omistajaa rakennukselle.

Branin linnasta pyydetään noin 60 miljoonan euron hintaa. FInancial Times -lehden mukaan historiallinen rakennus saattaa kuitenkin päätyä myytäväksi huomattavasti halvemmallakin.

Vaikka Branin linna toimi tiettävästi Draculan linnan esikuvana, ei se ole ainoa vampyyrin kodiksi kutsuttu paikka Romaniassa. Myös Corvinin linnaa ja nykyään raunoina olevaa, Vlad Tepesille kuulunutta Poenarin linnaa on mainostettu Draculan linnana.