Häpykarvoja ei kannata ajella – tässä merkittävä syy

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Häpykarvojen ajelemiseen ja poistamiseen on monia tapoja ja useita erilaisia tyylejä. Häpykarvojen ajelemisesta voidaan olla montaa eri mieltä, mutta tutkimusten mukaan niitä ei kannattaisi ajella laisinkaan.

Ihmiset ovat alunperin olleet karvojen peitossa, mutta ajan saatossa karvat ovat vähentyneet ja jääneet vain tiettyihin paikkoihin. Karvoilla on ihmiskehossa tarkoitus, minkä vuoksi niitä ei kannattaisi ajella ollenkaan.

Häpykarvojen ajeleminen ärsyttää ihoa, minkä lisäksi useimmat alapäähän liittyvät onnettomuudet tapahtuvat karvoja poistettaessa. Karvat ovat myös tärkeä väylä hien kulkeutumiselle pois intiimialueen ihosta.

Tutkimusten mukaan häpykarvojen ajeleminen saattaa lisätä todennäköisyyttä sairastua sukupuolitautiin. AsapSCIENCE-kanavan mukaan karvat pitävät tehokkaasti myös muut erilaiset bakteerit loitolla intiimialueelta.

75 prosenttia karvansa ajelevista nuorista aikuisista on kertonut kärsivänsä inhottavasta sängen aiheuttamasta kutinasta. Ajelemisen epämukavuudesta huolimatta nuorista naisista noin 96 prosenttia ja miehistä 87 prosenttia ajelee joko kaiken tai suurimman osan häpykarvoistaan pois.