Pulut tutkivat ilmanlaatua Lontoossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten monien suurkaupunkien tapauksessa, Lontoon ilmanlaadun heikkeneminen ja saasteet ovat herättäneet runsaasti keskustelua paikallisessa mediassa. Nyt kaupungin ilmanlaatuun ollaan perehtymässä jokseenkin yllättävällä tavalla, pulujen avulla.

Lontoossa vapautettiin maanantaina lauma puluja, joiden tehtävänä on tarkkailla muun muassa kaupungin saasteiden määrää kolmen vuorokauden ajan. The Guardian -lehden mukaan linnuilla on päällään pienet selkäreput, jotka on varustettu saasteita tarkkailevilla sensoreilla ja GPS-paikantimilla.

Pulujen selkärepuista vastaa ilmanlaatuun perehtynyt startup-yritys Plume Labs. Lintutiimin jäsenet esiteltiin Pigeon Air Patrolin Twitter-tilillä jaetussa kuvassa. Twitter-tilillä jaetaan myös päivityksiä Lontoon ilmanlaadusta sen perusteella, missä päin pulut lentävät.