Teatteri narauttaa kännykän käyttäjät laserosoittimella

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinalaisissa teattereissa on jo vuosien ajan nolattu asiakkaita osoittelemalla heitä laser-säteellä kesken näytösten. Syynä erikoiselle käytännölle on se, että teatterit ovat halunneet estää puhelinten käytön kesken esitysten.

Tapa on osoittautunut erittäin tehokkaaksi, sillä monet teatterivieraat ovat lopettaneet puhelimiensa selaamisen näytöksissä. Nyt kiinalainen tapa on levinnyt Eurooppaan, sillä Englannissa sijaitseva West End -teatteri on harkinnut ottavansa tavan käytäntöön myös heidän saleissaan.

Telegraph -lehden mukaan teatterin johtaja Anthony Biggs on sitä mieltä, että älypuhelimet häiritsevät esitystä ja niiden selaamisesta on myös haittaa vieressä istuville.

Laserosoittimien käytöstä vastaa teatterin henkilökunta. Jos salissa oleva työntekijä havaitsee vieraan selaavan puhelintaan, voi hän osoittaa asiakasta laserilla. Yleensä häiriökäytös loppuu välittömästi ja sen seurauksena kaikki nauttivat esityksestä ilman häiriöitä.