Kahvinokoset kasvava trendi – päiväunista enemmän irti

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä rakastaa päiväunia ja vannoo niiden nimeen. Kaikki eivät silti koe pystyvänsä nukkumaan päiväunia, koska unilta herääminen on niin vaikeaa ja tuntuu inhottavalta. Huffington Post -sivusto kertoo hyvästä päiväunien ottamista koskevasta vinkistä, jota monen kannattaisi kokeilla.

Moni aikuinen voi väsyneenä mennä päiväunille, joiden jälkeen yrittää herätellä itseään unensekaisesta olosta kupillisella kahvia. Kahvi kannattaisi tutkimusten mukaan juoda kuitenkin jo ennen päiväunia, jolloin nokosista ja kahvista saa parhaimman hyödyn irti.

Väsyneen henkilön tulisi juoda kupillinen vahvaa kahvia ja mennä vasta kahvin nauttimisen jälkeen päiväunille. Herätyskello tulee laittaa herättämään 20 – 30 minuutin kuluttua, jolloin kofeiinipiikki on korkeimmillaan. Alle puolen tunnin unilta herätessä olo on yllättävän pirteä eikä silmiä tee enää mieli sulkea uudelleen tai torkuttaa.