Miesten tulisi nukkua alasti – merkittävä terveysvaikutus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alasti nukkuminen on keholle terveellisempää kuin vaatteet päällä nukkuminen. Pikkuhousut sitovat kosteutta ja luovat yön aikana bakteereille mukavan kasvualustan, mikä lisää erilaisten tulehdusten ja sieni-infektioiden riskiä. Nyt on huomattu, että alusvaatteet vaikuttavat nukkuessa myös sperman laatuun.

Miehet hikoilevat monesti unissaan ja juuri alapään lämpötila on useimmilla miehillä se, mikä alkaa peiton ja alushousujen alla nousemaan. Huffington Post -sivuston mukaan miesten sperman laatu heikkenee huomattavasti miehillä, jotka nukkuvat alushousut jalassa.

Miesten kannattaisi spermaa suojellakseen nukkua ilman alushousuja. Kivespussien tulee olla juuri oikeanlaisessa lämpötilassa optimaalista spermantuotantoa varten. Kun miehet nukkuvat alushousut yllään, kivesten lämpötila kohoaa liian korkeaksi ja sperman laatu huononee. Jos mies on kuitenkin tottunut nukkumaan pelkästään alushousuissa, kannattaa niiden materiaaliksi valita hengittävä puuvilla.